Partidul Conservator va vota bugetul pe 2007, dupa ce liderul PC si premierul Tariceanu au convenit ca Guvernul sa ia in discutie, la mijlocul lunii iunie 2007 sau in ianuarie 2008, propunerile PC referitoare la aplicarea unui TVA redus la alimentele de baza si a scutirii profitului reinvestit.
Premierul declarase, miercuri, dupa sedinta de guvern ca "bugetul nu este obiect de negociere". "Nu am stabilit sa fac negocieri cu Voiculescu, doar mi-a solicitat o intrevedere careia m-am hotarat sa-i dau curs. Votarea bugetului este un act necesar, care nu trebuie negociat. Bugetul nu e ceva care face obiect de negociere, nu este al primului-ministru si nici al vreunui partid parlamentar, este un act pe baza caruia functioneaza o tara intreaga".

"Am considerat ca propunerile PC sunt in folosul companiilor si cetatenilor. Nu este vorba de o intoarcere la 180 de grade. Este rezultatul unor negocieri. Problema guvernului consta in resurse bugetare si nu in vointa politica", a declarat ministrul finantelor, Sebastian Vladescu, care a participat la intalnirea intre Dan Voiculescu si premierul Tariceanu.

Lideurl PC a declarat, dupa intalnire, ca PC va vota bugetul de stat pe 2007 si ca este constient ca propunerile sale vor crea unele dificultati Ministerului Finantelor, dar avantajele se vor rasfrange asupra IMM-urilor si pensionarilor, potrivit NewsIn.

Propunerile legislative ale PC impun modificarea Codului Fiscal. Propunerile PC au fost prezentate si la dezbaterile in Parlament pentru Codul Fiscal pentru 2007, insa nu au reusit sa treaca de votul parlamentarilor. Reprezentantii Ministerului de Finante, in frunte cu Sebastian Vladescu, au combatut propunerea PC, spunand ca veniturile bugetare se vor reduce in timp ce preturile cu TVA redus vor ramane la aceslasi nivel, pe baza experientei din anul 2000 cand a fost redusa cota de TVA de la 22% la 19%.

Scutirea profitului reinvestit si TVA redus la produse alimentare de baza sunt constantele de pe agenda politica a PC, inca din 2001. Buget ar putea fi rectificata doar in conditiile in care Finantele nu gasesc resurse de acoperire a eventualelor pierderi din diminuarea incasarilor din TVA la respectivele produse.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Economie »


Setari Cookie-uri