Fondurile de garantare pentru banii de la UE vor functiona si dupa aderare

Ministrul agriculturii Dan Motreanu a semnat proiectul de ordonanta de urgenta potrivit caruia mecanismul financiar de preluare a riscului de catre fondurile de garantare va functiona si in 2007

"Era necesar sa se adopte acest act normativ, deoarece aceasta formula de preluare a riscului de catre fondurile de garantare, trebuie sa se extinda pentru derularea fondurilor europene alocate Romaniei, dupa aderare", se precizeaza intr-un comunicat remis NewsIn de Ministerul Agriculturii, Padurilor si Dezvoltarii Rurale ( MAPDR).

In Planul National de Dezvoltare Rurala este prevazut ca din cele 12 miliarde de euro, bani primiti de la Uniunea Europeana (UE) pentru perioada 2007-2013, Romania sa cheltuiasca 940 de milioane, pentru plati directe si dezvoltare rurala, in anul 2007.

Pentru dezvoltare rurala Romania trebuie sa cheltuie 500 de milioane de euro in 2007, din totalul fondurilor europene de 7,5 miliarde de euro, alocate de UE acestui sector, pana in 2013.

Pentru a usura absorbtia integrala a acestor fonduri, Ministerul Agriculturii doreste sa extinda formula de preluare a riscului de catre fondurile de garantare si pentru fondurile europene pe care Romania le primeste dupa aderare.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Economie »Setari Cookie-uri