Factura de gaze naturale a populatiei va scadea cu pana la 2,5% dupa 1 ianuarie 2007, iar ieftinirea se va resimti abia in factura care va fi emisa in februrarie. "Facturile pentru consumul de gaze naturale al populatiei de dupa 1 ianuarie vor scadea cu pana la 2,5%", au afirmat pentru NewsIn surse din Autoritatea de Reglementare in domeniul Gazelor Naturale (ANRGN).

Oficialii ANRGN au precizat ca pretul final reglementat va fi mai mic cu pana la 5%, insa diferenta dintre acest procent si cel cu care va scadea factura este reprezentata de acciza pentru gazele naturale, care va fi introdusa de la 1 ianuarie, potrivit noului Cod fiscal. Sursele au explicat ca populatia va resimti aceasta scadere abia in facturile emise la mijlocul lunii februarie, care vor reprezenta consumul din luna ianuarie.

Potrivit reprezentantilor ANRGN, aceasta scadere a facturii ar putea fi efectul principal al reducerii pretului de import al gazelor naturale, incepand cu 1 ianuarie 2007, ca urmare a trendului descrescator al pretului barilului de titei pe plan mondial. Totodata, de la 1 ianuarie va fi eliminata prevederea din codul fiscal potrivit careia pentru mia de metri cubi de gaz din productia interna livrat se percepe un impozit de 7,40 de euro.

Pe de alta parte, incepand cu 1 ianuarie, noul cod fiscal prevede introducerea unei accize pentru gazul natural utilizat ca si combustibil pentru incalzire, in valoare de 0,17 euro/gigajoule. Ultima modificare a pretului gazelor naturale a fost operata la 11 noiembrie, cand factura pentru populatia s-a majorat cu 8,5%.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Economie »


Setari Cookie-uri