Darius Valcov, consilier de stat in aparatul de lucru al premierului Viorica Dancila, a declarat, luni seara, ca masura amnistiei fiscale este prevazuta in programul de guvernare si include stergerea datoriilor unor companii, el sustinand insa ca astfel de lucruri "se fac, nu se discuta", scrie Digi24.

"Amnistia fiscala este prevazuta in programul de guvernare, in sensul in care se vorbeste, la capitolul <<intreprinderi mici si mijlocii>>, despre restartarea mediului de afaceri. De fapt, acest lucru inseamna. In viziunea programului de guvernare si a ceea ce am discutat atunci cu presedintele Dragnea, da (n.r.-stergerea datoriilor), dar aceste lucruri se fac si nu se discuta pentru ca nu am vrea niciodata sa incurajam pe cineva sa nu isi plateasca datoriile si, mai mult decat atat, cand o faci, daca o faci, trebuie sa iei decizia sa rasplatesti sau sa ii bonifici si pe cei care si-au platit corect taxele si impozitele", a declarat Darius Valcov, coordonator al programului de guvernare al PSD.

Valcov: Aceste lucruri se fac si nu se discuta

El a sustinut ca la acest moment datoriile persoanelor fizice si ale companiilor se ridica la 98 de miliarde de lei, din care mare parte nu se mai recupereaza.

"Recuperam sub 500 de milioane. 84 la suta sunt nerecuperabili, deci niciodata nu ii mai recuperam, dar mare parte dintre aceste companii, mai ales cele mari, sunt de stat. Vorbim de cateva zeci de mii de companii si de cateva sute de mii de oameni, cred ca depasim un milion. Nu au voie sa ia imprumut de la banca. Nu au voie sa faca multe lucruri. Nu primesc nici unele drepturi pentru ca nu platesc o amenda sau o datorie vecehe de 7-8 ani de zile. Este de analizat daca trebuIe sa se faca (amnistia fiscala -n.r.). Trebuie sa existe o dezbatere si, cand se ia decizia, sa se faca, sa nu se mai discute asa mult. Dezbaterea ar trebui sa se faca cu usile inchise", a spus Darius Valcov.

Amnistia fiscala, gandita ca un stimulent pentru economia romaneasca

Ministerul Finantelor lucreaza in prezent la un mecanism de amnistia fiscala, gandit ca un stimulent pentru economia romaneasca, dar nu are legatura cu cazul presedintelui Klaus Iohannis, care ar trebui sa plateasca statului peste 1,2 milioane de lei incasati din chirii, a declarat vineri ministrul Finantelor, Eugen Teodorovici.

Dancila, pentru procurorul...
Citeste si: Dancila, pentru procurorul general SUA: Continuam reforma in justitie

”Amnistia fiscala este un subiect pe care il avem in lucru la nivelul Ministerului Finantelor. Nu are legatura cu Iohannis. Este un posibil mecanism pentru a stimula partea de economie romaneasca. Nu pot sa va dau acum mai multe detalii. Este in lucru, vom discuta in urmatoarele zile la nivelul coalitiei pentru a vedea cum putem aplica aceste masuri”, a spus Teodorovici, in cadrul unei conferinte de presa.

El a subliniat ca aceasta masura, chiar daca va fi luata, nu poate influenta cazul presedintelui Iohannis.

Ministrul a spus ca presedintele Klaus Iohannis ar trebui sa plateasca statului suma de peste 1,2 milioane lei incasata din chiria imobilului din strada Nicolae Balcescu numarul 29, din Sibiu, desi statul nu este inca proprietarul acelui imobil.

Motiunea de cenzura impotriva...
Citeste si: Motiunea de cenzura impotriva Guvernului Dancila a picat


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Economie »Citeste si
Darius Valcov, pus sub control judiciar de DIICOT