In acest context, Vosganian a subliniat importanta elaborarii unei legi a investitiilor astfel incat Romania sa beneficieze din plin de pe urma capitalului ce va intra in tara.

Legea investitiilor va permite statului utilizarea mai flexibila a ajutoarelor de stat, in favoarea investitorilor. De asemenea, primariile vor putea sprijini investitorii strategici prin extinderea retelelor de utilitati publice, a declarat, sambata, la Iasi, in conferinta de presa, ministrul Varujan Vosganian.

Acesta a adaugat ca un aspect important in reducerea deficitului comercial va fi asimilarea unor tehnologii noi precum si producerea in tara a acestora. "Pierdem foarte mult prin importul de tehnologie, care determina o crestere a deficitului comercial. Solutia este sa stimulam investitorii sa produca la noi in tara tehnologii noi", a precizat Vosganian.

Potrivit acestuia, statul roman negociaza in prezent cu grupul Renault pentru infiintarea unui centru tehnologic in apropiere de Titu.

Pe de alta parte, ministrul economiei a mai spus ca statul trebuie sa faca o politica industriala foarte simpla, pe cateva pagini, in care trebuie sa prezinte intentiile si resursele de care dispune.

In opinia acestuia, politica industriala este una din principalele obligatii a ministerului pe care-l conduce. "Politica industriala trebuie sa stimuleze oferta interna, sa asimileze tehnolgii noi si un al treilea punct ar fi debirocratizarea si amplificarea procedurilor", a sustinut noul ministru al economiei.

Cat priveste exporturile, Vosganian a precizat ca Guvernul va adopta o serie de masuri care sa stimuleze in special intreprinderile mici si mijlocii.