Vosganian: Pana in 2020, investitiile straine vor fi de 100 miliarde euro

Potrivit estimarilor noului ministru al economiei, Varujan Vosganian, pana in anul 2020 nivelul investitiilor staine in Romania se va ridica la aproximativ 100 miliarde euro, anunta NewsIn.

In acest context, Vosganian a subliniat importanta elaborarii unei legi a investitiilor astfel incat Romania sa beneficieze din plin de pe urma capitalului ce va intra in tara.

Legea investitiilor va permite statului utilizarea mai flexibila a ajutoarelor de stat, in favoarea investitorilor. De asemenea, primariile vor putea sprijini investitorii strategici prin extinderea retelelor de utilitati publice, a declarat, sambata, la Iasi, in conferinta de presa, ministrul Varujan Vosganian.

Acesta a adaugat ca un aspect important in reducerea deficitului comercial va fi asimilarea unor tehnologii noi precum si producerea in tara a acestora. "Pierdem foarte mult prin importul de tehnologie, care determina o crestere a deficitului comercial. Solutia este sa stimulam investitorii sa produca la noi in tara tehnologii noi", a precizat Vosganian.

Potrivit acestuia, statul roman negociaza in prezent cu grupul Renault pentru infiintarea unui centru tehnologic in apropiere de Titu.

Pe de alta parte, ministrul economiei a mai spus ca statul trebuie sa faca o politica industriala foarte simpla, pe cateva pagini, in care trebuie sa prezinte intentiile si resursele de care dispune.

In opinia acestuia, politica industriala este una din principalele obligatii a ministerului pe care-l conduce. "Politica industriala trebuie sa stimuleze oferta interna, sa asimileze tehnolgii noi si un al treilea punct ar fi debirocratizarea si amplificarea procedurilor", a sustinut noul ministru al economiei.

Cat priveste exporturile, Vosganian a precizat ca Guvernul va adopta o serie de masuri care sa stimuleze in special intreprinderile mici si mijlocii.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Economie »Citește și
Ludovic Orban: Garantarea creditelor pentru companiile mari a fost aprobată
Setari Cookie-uri