Ministerul Transporturilor vrea desfiintarea Companiei Nationale de Radiocomunicatii Navale “Radionav” - S.A. Constanta, pentru a diminua cheltuielile la bugetul de stat cu 3 milioane de lei/an, activitatea urmand sa fie preluata de Autoritatea Navala Romana, potrivit unui proiect de lege pus in dezbatere publica pe site-ul institutiei.

De la data desfiintarii Radionav, activitatea companiei se preia de catre Autoritatea Navala Romana, institutie publica finantata integral din venituri proprii, aflata in subordinea Ministerului Transporturilor.

Autoritatea Navala va prelua activele si pasivele aferente patrimoniului si personalul contractual angajat al Radionav, urmand ca acestea sa beneficieze de drepturile salariale acordate, potrivit legii, pentru categoriile de functii din cadrul Autoritatii Navale Romane.

Desfiintarea Radionav va avea ca rezultat diminuarea cheltuielilor de la bugetul de stat cu sumele aferente alocatiilor bugetare pentru Radionav, in valoare de aproximativ 3 milioane de lei/an, se arata in proiectul de lege.

Compania Nationala de Radiocomunicatii Navale ”Radionav” - S.A. Constanta a fost infiintata in 1998, ca societate comerciala pe actiuni, cu capital integral de stat, prin reorganizarea Regiei Autonome "Radionav" Constanta care s-a desfiintat. Radionav furnizeaza servicii de radiocomunicatii navale de baza in spectrul de frecventa alocat Romaniei de catre Uniunea Internationala de Telecomunicatii.

Sursa foto: Agerpres Foto

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Anca Olteanu
Sunt redactor coordonator al publicației Retail.ro, parte din InternetCorp. Înainte am lucrat la site-urile Ziare.com și Wall-street.ro și la agenția de presă Mediafax, unde am fost reporter al departamentului Economic. Am absolvit Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării a Universității din București.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Economie »


Setari Cookie-uri