Presedintele Camerei Deputatilor, Liviu Dragnea, a avut o discutie tensionata cu reprezentantii OMV si Exxon, care i-au transmis ca, dupa ce vor vedea forma finala a legii offshore, vor lua decizia de a continua sau nu investitiile in Marea Neagra.

Dragnea a spus ca legea va fi adoptata in trei saptamani, adaugand ca indiferent de ce presiuni se vor face asupra sa si a partidului, parlamentarii nu vor ceda, potrivit Agerpres.ro.

"La mine a venit CEO de la OMV marti si a doua zi presedintele din Exxon din America si sigur subiectul a fost legea off shore. A fost o discutie tensionata. Si-au exprimat dorinta de a continua investitiile in Marea Neagra, dar tinand cont de dorintele lor, de stabilitatea fiscala, de libertatea de a-si vinde gazele in conditii de profitabilitate si eu le-am spus ceea ce am spus si public. Pozitia mea de asta-vara nu s-a schimbat in sensul ca Romania trebuie sa castige financiar suficient si un procent insemnat din ceea ce se castiga din aceasta afacere, pentru ca este vorba de o resursa naturala a Romaniei si, de asemenea, o parte mare din aceasta productie de gaze sa se vanda pe piata din Romania ca economia noastra sa poata sa beneficieze in urmatorii 20 -30 de ani. Al doilea obiectiv este sa avem independenta energetica", a afirmat Dragnea, la Antena 3.

El a adaugat ca trebuie gasita "o balanta corecta intre interesele legitime romanesti si interesele celor ce investesc".

"Nu au fost presiuni, au fost doar discutii, le-am explicat in detaliu", a mai spus Dragnea.

Intrebat daca acestia sunt de acord cu legea offshore, Liviu Dragnea a spus: "Nu au spus asta, nu m-a interesat, noi nu negociam. Au spus ceea ce era firesc sa spuna, ca dupa ce vor vedea forma finala a legii, vor lua decizia de a continua investitiile sau nu".

Potrivit lui Dragnea, legea offshore va fi completata prin OUG dupa cum a mai declarat referitor deducerea investitiilor si sa fie prevazut procentul de 50% care se tranzactioneaza pe piata din Romania.

"Indiferent de ce presiuni se vor face asupra mea, indiferent de ce presiuni se vor face asupra partidului, eu sunt convins ca parlamentarii nostri nu vor ceda. Legea este la senat, eu vreau ca in trei saptamani aceasta lege sa fie adoptata", a mai spus Dragnea.

Zilele trecute OMV a anuntat posibile investitii cifrate la un miliard de euro in resursele din Marea Neagra, in functie de forma viitoarei legi a exploatarilor offshore. Citeste mai multe aici despre promisiunile OMV.

Sursa foto: iurii / Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Piețe de capital »



Setari Cookie-uri