Intrarea Romaniei in Uniunea Europeana fara ca intreprinzatorii sa cunoasca regulile minimale impuse pe plan economic de autoritatile de la Bruxelles poate duce la falimentul a 80% din IMM-urile romanesti, avertizeaza presedintele Uniunii Nationale a Patronatului Roman (UNPR), Marian Petre Milut.

Si asta, spune Milut, deoarece comisarii europeni nu sunt informati corect despre cum stau lucrurile in Romania. "Oficialii europeni nu stiu cu cine poarta discutii la Bucuresti. I-am intrebat cu cine vorbesc, le-am cerut cateva nume de oficiali romani si n-au stiut sa raspunda", a afirmat presedintele UNPR in urma unor discutii avute cu oficiali de la Bruxelles.

Saptamana trecuta, o delegatie a UNPR s-a deplasat la Bruxelles pentru a discuta cu reprezentantii Comisiei Europene si ai patronatelor cu privire la stadiul pregatirii Romaniei pentru integrarea in UE. Scopul vizitei a fost acela de a informa reprezentantii Comisiei Europene despre activitatea patronala din Romania, precum si despre masurile economice adoptate de Guvern.

UNPR atrage atentia Guvernului asupra faptului ca impactul negativ al aderarii asupra firmelor romanesti nu poate fi diminuat decat printr-o comunicare permanenta cu organizatiile patronale care au dovedit ca pot obtine rezultate bune atat in Romania, cat si in spatiul UE. "Romania se afla intr-o cursa contra cronometru pentru integrarea in Uniunea Europeana in conditii economice si sociale cat mai bune, iar rolul organizatiilor patronale este important si necesar pentru actualul Guvern.

Oficialii europeni cu care am avut posibilitatea sa avem intrevederi au incurajat demersul nostru si l-au considerat vital pentru actuala clasa politica. In acelasi timp, nu mai putem tolera lipsa de profesionalism a oficialilor care ne reprezinta la Bruxelles si care au transformat spatiile diplomatice ale Romaniei in teatrul propriilor interese", a conchis Milut.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Economie »


Setari Cookie-uri