La prima intalnire cu presa, de la instalarea in functie, ministrul agriculturii, Dan Motreanu, a declarat ca vrea ca ceea ce face pentru agricultura sa devina istorie.

„Nu stiu cat o sa raman la minister. Pot sa fiu azi si maine sa apara o motiune de cenzura. Important nu este cat stau, ci ceea ce fac, iar eu doresc ca ceea ce fac pentru agricultura se devina istorie”, a declarat ministrul agriculturii Dan Motreanu, in cadrul unei intalniri cu presa, dupa cum informeaza NewsIn.

Ministrul agriculturii a mentionat ca a intrat in Ministerul Agriculturii "intr-o perioada foarte grea si considera ca venit la munca, nu la putere”.

Despre informatiile referitoare la agricultura, ministrul Motreanu a afirmat ca dispune de anumite cunostinte, dobandite in perioada cand a fost director al unui proiect de dezvoltare rurala in Muntii Apuseni. De asemenea, Motreanu si-a amintit si de perioada „cand facea practica la porumb in perioada liceului”.

Despre petrecerea sarbatorilor de iarna, ministrul agriculturii a spus ca, potrivit traditiei, Craciunul il petrece in familie, la Alba Iulia, iar de Revelion va sarbatori alaturi de ceilalti membri au Executivului.