Datoria externa pe termen mediu si lung a Romaniei a atins, la sfarsitul lunii octombrie, nivelul de 26,7 miliarde de euro, in crestere cu 8,8% comparativ cu sfarsitul anului trecut, reiese din datele publicate de Banca Nationala a Romaniei.

Datoria externa publica si public garantata a inregistrat, la sfarsitul lunii octombrie, un sold de 10,8 miliarde de euro, reprezentand 40,4% din datoria externa pe termen mediu si lung (fata de 45,8%, la sfarsitul anului trecut), informeaza NewsIn. Datoria externa negarantata public a insumat 14,9 miliarde de euro, in crestere cu 20,8%, comparativ cu sfarsitul anului precedent.

Rata serviciului datoriei externe pe termen mediu si lung (masurata prin raportul dintre datorie si exportul de bunuri si servicii) a fost, in primele zece luni ale anului de 16,8%, fata de 20,1%, in anul 2005. Gradul de acoperire a rezervei in luni de import a fost la sfarsitul lui octombrie de 6,6 luni de import, fata de 6,3 luni de import la sfarsitul anului trecut.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Economie »


Setari Cookie-uri