Guvernul a modificat joi, Legea 343/2006 privind Codul Fiscal pentru 2007, prin ordonanta de urgenta, ca urmare a sesizarilor din partea mediului de afaceri, a anuntat ministrul finantelor, Sebastian Vladescu.
Vladescu a precizat ca modificarile au fost facute in urma discutiilor avute cu reprezentantii mediului de afaceri si cu societatea civila.

Astfel, s-a precizat clar, prin noua ordonanta, ca o societatea isi pierde calitatea de microintreprindere inclusiv atunci cand activitatea de consultanta si management depaseste 50% din profilul companiei. "Exista o precizare legata de venitul microintreprinderilor, legat de procentul de 50% din consultanta, in asa fel incat sa fie clar ca totul este cumulativ referitor la microintreprinderi. Cand una dintre prevederi este depasita, societatea respectiva nu mai este microintreprindere, inclusiv daca depaseste 50% din activitati de consultanta", a precizat Vladescu, citat de NewsIn.

Potrivit Codului Fiscal, care va intra in vigoare la 1 ianuarie 2007, microintreprinderile vor plati un impozit pe venit de 2% daca vor indeplini cumulat unele conditii. Astfel, veniturile obtinute de o microintreprindere nu trebuie sa depaseasca 100 mii de euro pe parcursul unui an fiscal si sa provina din alte activitati, decat consultanta si management, in proportie de peste 50%. in plus, numarul maxim de angajati este de noua persoane. in caz contrar, aceste entitati economice vor fi nevoite sa plateasca impozitul pe profit de 16% ca si celelalte categorii de societati comerciale.

Printre alte modificari este cea legata de corectarea unei date, respectiv o greseala de publicare: in loc de 1 ianuarie 2007, in document aparea 1 ianuarie 2006. Notiunea de buget consolidat a fost inlocuita prin modificare, cu cea de buget de stat, pentru a fi corelat cu legea 500/2002, privind finantarile publice.

O alta modificare consta la capitolul de taxa pentru prima inmatriculare a masinilor. Astfel, se va aplica aceasta taxa pentru vehiculele de pana la 3,5 tine si nu pentru "vehiculele cu un tonaj mai mare de 3,5 tone" .

O alta precizare s-a referit la fpatul ca impozitul pe profit datorat de contribuabili care sunt in subordinea Consiliilor Judetene sau a consiliilor locale sa fie considerat venit al bugetelor locale, pentru a-si putea finanta proiectele din fonduri europene.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Economie »


Setari Cookie-uri