“Reducerea cheltuielilor planificate pentru investitii ramane un mecanism de control al deficitului bugetar. Cele mai utilizate mecanisme de control al deficitului bugetar sunt reducerile cheltuielilor planificate inclusiv de la capitolele de investitii, in ciuda impactului negativ pe care restrangerea acestor tipuri de alocari le are asupra cresterii economice reale si potentiale”, se subliniaza intr-un comunicat al organizatiei.

Reprezentantii AmCham sustin, pe baza analizei cheltuielilor de investitii pe primele 9 luni ale anului 2018, ca acestea, desi au fost mai mari cu 25,7% fata de aceeasi perioada a anului trecut (15,2 miliarde lei), prin raportare la investitiile planificate pentru acest an, de 38,5 miliarde de lei (4,2% din PIB), gradul de realizare, la momentul primelor 9 luni, a fost de numai 39,5% (1,6% din PIB).

Vrei sa citesti articolul complet?

Aboneaza-te la Wall-Street!

Prin abonamentul Wall-Street devii parte a comunitatii de afaceri de top din Romania. Toate informatiile noastre sunt create pentru a te ajuta sa fii mai bun in activitatea ta zilnica.

Aboneaza-te! Am deja cont
Sursa foto: Shutterstock