Majorarea salariului minim se amana, pentru ca Executivul mai are nevoie de o serie de avize pentru ca Hotararea de Guvern sa poata fi aprobata, a anuntat ministrul Finantelor Publice, Eugen Teodorovici, citat de Digi24.

Astfel, salariul minim pe economie va creste, cel mai probabil, de la 1 ianuarie 2019, spune Eugen Teodorovici, si nu de la 1 decembrie cum doreau initial guvernantii si cum a anuntat premierul Viorica Dancila.

„E o discutie cu sindicatele, cu mediul de afaceri. Ca principiu si concept, e corect ca in timpul jocului regulile sa fie schimbate cat mai putin si invocand mereu acea predictibilitate pe care trebuie sa o respectam, trebuie sa aratam mediului de afaceri ca suntem un partener serios si care sprijina aceasta zona a economiei, intelegand cu totii, mai ales cei de stanga, ca un mediu economic puternic este cel care iti asigura si redistribuirea unei parti a veniturilor catre partea mai putin fericita a populatiei. Este o logica, zic eu, de baza”, a incercat sa explice ministrul Finantelor.

Salariul minim ar urma sa ajunga la 2.080 de lei brut, de la 1.900 de lei cat este in prezent.

Pentru cei cu studii superioare sau pentru cei cu vechime de peste 15 ani, salariul minim va fi de 2.350 de lei.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Economie »


Setari Cookie-uri