Noptile extrem de friguroase din aceasta toamna au calit culturile agricole, acestea nefiind afectate de prima zapada, a declarat pentru NewsIn, directorul general al Institutului de Cercetare-Dezvoltare Agricola Fundulea, Marian Verzea.

"Din datele pe care le avem putem spune ca zapada nu a afectat culturile agricole, deoarece au fost temperaturi scazute in timpul noptii astfel incat plantele sunt calite", a declarat, joi, pentru NewsIn, Marian Verzea. Acesta a precizat ca temperaturi de -25 de grade ar putea pune in pericol culturile agricole.

Dincolo de un eventual inghet, problema esentiala semnalata de cercetatorii agricoli este seceta din toamna anului trecut.

"Principala problema o reprezinta seceta din toamna, iar rezerva de apa din sol este pusa sub semnul intrebarii. Daca nu vor fi precipitatii in perioada urmatoare, vor fi nesesare ample campanii de irigare in primavara", a spus Verzea.

Directorul general al Institutului de Cercetare-Dezvoltare Agricola Fundulea a declarat, joi, pentru NewsIn, ca "este prematura totusi o estimare referitoare la recolta din acest an."

In 2007, Ministerul Agriculturii, Padurilor si Dezvoltarii Rurale ( MAPDR) acorda sprijin financiar pentru producatorii de legume si fructe, proaspete sau prelucrate, culturi de camp, plantatii pomicole si viticole, tutun, hamei, cartof, plante medicinale si aromatice, plante ornamentale. De aceste ajutoare vor beneficia producatorii care sunt inregistrati in Registrul agricol, in Registrul fermelor sau in alte evidente funciare.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Economie »Citește și
Studiu: Necesarul de alimente al populației poate fi acoperit din surse interne
Setari Cookie-uri