Proprietarii de imobile si autovehicule s-au inghesuit la ghiseele administratiilor financiare sa-si plateasca taxele inca din primele zile ale anului 2007, ca sa poata beneficia de reducerea de pana la 10% acordata pentru plata integrala, desi termenul va expira abia la 31 martie.
Taxele locale se platesc, incepand din 2007, in doua transe, pana la 31 martie si, respectiv, pana la 30 septembrie. In schimb, proprietarii de case sau masini care vor sa isi plateasca impozitele pentru tot anul in primul trimestru (pana la 31 martie) beneficiaza de o reducere de pana la 10% a datoriilor catre stat.

"Bucurestenii au timp pana la 31 martie sa achite impozitul pe casa si terenuri ca sa beneficieze de reducerea de 7%. De aceea ii sfatuim sa nu se inghesuie la ghiseele administratiei financiare", a declarat, joi, directorul executiv al Directiei de Impozite si Taxe Locale din sectorul 1 al Capitalei, Simona Hamza.

Aglomeratia de la ghisee poate fi evitata pentru ca plata se poate efectua prin mandat postal, ordin de plata, Internet sau card bancar.

Oficialul DTL sector 1 a explicat ca pe raza sectorului exista opt puncte la care cetatenii pot merge pentrua a-si achita taxele. " Cozi nu avem, in acest moment, tinand cont ca avem opt puncte de colectare, totusi ieri (miercuri n.n.) a fost multa lume la ghiseul din Calea Grivitei", a spus Hamza.

"Pensionarii se grabesc sa scape de datorii din primele zile ale anului si sunt, de asemenea, traditionalisti. Ei prefera sa plateasca la ghiseele administratiei financiare, cu toate ca exista mai multe modalitati de plata prin care sa se evite aglomeratia", a spus directorul DTL sector 1.

Taxele locale pe proprietate variaza in functie de localitate, zona din interiorul localitatii, dar si de materialele de constructie utilizate, anul finalizarii constructiei sau utilitatile accesibile. Sumele finale pe care le platesc proprietarii sunt stabilite prin hotarare a consiliilor locale pe baza acestor criterii continute de Codul Fiscal. Anual, autoritatile locale pot majora taxele pe case, terenuri sau autovehicule cu cel mult 20%.

Taxele pentru locuinte vor creste, din 2007, si in functie de suprafata. Imobilele cu o suprafata de peste 150 mp se incadreaza in categoria constructiilor de lux, iar impozitul va fi majorat gradual cu 5% pentru fiecare 50 mp in plus.

Din 2007, unitatile de alimentatie publica (baruri, cafenele, restaurante si altele) vor plati o taxa noua de autorizare si de vizare anuala. Nivelul taxei va fi decis de catre consiliile locale in limita a 3.000 lei.in cazul contractelor de leasing pentru cladiri, terenuri si mijloace de transport, taxele locale vor reveni utilizatorului, din 2007, si nu vor mai fi platite de catre locator, adica societatea de leasing.Investitiile de peste 500.000 euro vor fi scutite de la plata taxelor pe cladiri pe o perioada de pana la cinci ani. in plus, pentru investitiile existente consiliile locale vor putea da o reducere pe o perioada de pana la trei ani.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Economie »


Setari Cookie-uri