Romania inregistra in trimestrul trei din 2018 cel mai ridicat nivel al deficitului guvernamental din Uniunea Europeana, arata datele publicate luni de Oficiul European de Statistica (Eurostat).

In zona euro, deficitul guvernamental s-a situat la 0,5% din PIB in trimestrul trei din 2018, in crestere fata de un deficit de 0,3% din PIB in precedentele trei luni, in timp ce in Uniunea Europeana deficitul guvernamental s-a situat la 0,6% din PIB, in crestere fata de un deficit de 0,4% din PIB, informeaza Agerpres.

In Romania, deficitul guvernamental a urcat la 3,6% din PIB in trimestrul trei din 2018, de la un deficit de 2,3% din PIB in precedentele trei luni si un deficit de 2,8% din PIB in perioada iulie-septembrie 2017.

In trimestru trei al anului trecut, 12 state membre UE au inregistrat excedent guvernamental, printre care Malta (3,8% din PIB), Portugalia si Bulgaria (3,6% din PIB) si Luxemburg (3,1% din PIB).

Sursa foto: MonumentalArt / Shutterstock.com

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Economie »


Setari Cookie-uri