Aproape o treime (28,2%) dintre tinerii din Romania cu varsta intre 18 si 24 de ani care munceau in anul 2017 erau expusi riscului de saracie, acesta fiind cel mai ridicat procent din Uniunea Europeana, in conditiile in care media din UE este de 11%, arata datele publicate marti de Eurostat.

Alte state membre in care riscul de saracie in randul tinerilor care lucreaza este unul ridicat sunt: Luxemburg (20%), Danemarca (19,1%), Spania (19%) si Estonia (18,4%). La polul opus, in trei state membre riscul de saracie in randul tinerilor care lucreaza este mai mic de 5%, respectiv Cehia (1,5%), Slovacia (3,8%) si Finlanda (4,2 %), potrivit Agerpres.

In anul 2017, in Uniunea Europeana proportia tinerilor cu varsta intre 18 si 24 de ani care munceau dar erau expusi riscului de saracie era de 11%, cu 1,1 puncte procentuale sub cifra din 2016. Eurostat semnaleaza ca aceasta proportie a scazut in fiecare an, dupa ce a atins un varf de 12,9% in anul 2014. O tendinta similara s-a inregistrat si in Romania, unde proportia tinerilor cu varsta intre 18 si 24 de ani care munceau dar erau expusi riscului de saracie a scazut de la un varf de 33,5% inregistrat in anul 2015 pana la 31,2% in anul 2016, pentru a ajunge la 28,2% in anul 2017.

Persoanele sunt identificate ca fiind expuse riscului de saracie daca venitul lor disponibil echivalat este mai mic de 60% din mediana veniturilor disponibile la nivel national, dupa ce au fost luate in considerare transferurile sociale.

Sursa foto: Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Economie »


Setari Cookie-uri