Dupa patru zile consecutive in care cursul euro s-a miscat intre 3,6113 si 3,6173 lei, ieri acesta a urcat la 3,6312. Chiar daca in piata se observa de circa doua saptamani un deficit de valuta, un dealer bancar a declarat ca „este foarte probabil ca BNR sa fi testat usor piata, avand in vedere ca deficitele zilnice sunt acoperite cu usurinta de cumpararile facute la casele de schimb, bancare sau private. Cred ca o scadere sub pragul de 3,6 lei mai are
de asteptat, fondurile speculative asteptate sa intre dupa liberalizarea de cont gasindu-si debusee in alte parti ale lumii.

O scadere mai mare a pretului actiunilor ar putea totusi sa aduca unele fonduri, ceea ce ar grabi aprecierea leului".
Atunci cand majoritatea opiniilor prognozau intrarea dolarului pe un trend ascendent fata de euro, paritatea a facut o intoarcere de aproape 180°. Daca joia trecuta euro parea sa coboare sub pragul de rezistenta de la 1,2740 dolari, ieri el a fluctuat intre 1,2981 si 1,3033 dolari, fapt care a mentinut moneda verde sub pragul de 2,8 lei, cursul urcand totusi de la 2,787 la 2,7953 lei.

Euro a crescut chiar daca indicele Institutului ZEW, care masoara previziunile de conjunctura din sectorul finaciar german, a scazut in aprilie la 16,2 puncte, fata de 20,1 puncte in martie. Insa economia americana este cea care se afla in prim-plan si nu cea a euro-zonei.
In consecinta, pretul unciei de aur, calculat la Londra, a urcat la 427 dolari.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Economie »Citeste si
(P) De ce tranzactionarea pe piata FOREX este o idee smart