Profesorii din invatamantul preuniversitar au fost instiintati ca, de la 1 ianuarie, vor fi trecuti in concediu de odihna pe intreaga perioada a vacantelor. Miza – pe cat de bizara, pe atat de reala: guvernul trebuie sa scada drastic cheltuielile incepand chiar cu luna ianuarie, pentru a ramane in tinta de deficit bugetar calculat pe metodologia europeana ESA.

Nota de instiintare a ajuns la directorii de scoli dupa vacanta din ianuarie, cand profesorii aflati “in activitate”, cum spun ei, pontasera deja ca prezenti la munca cele sapte zile de vacanta – dat fiind ca in luna ianuarie scoala a inceput tarziu, scrie Cursdeguvernare.ro.

Cu toate acestea, Ministerul Educatiei obliga scolile sa-i declare pe toti in concediu de odihna.

Acest lucru inseamna un minus de 121 de lei la veniturile aferente lunii ianuarie, care vor fi platite pe 14 februarie. Este vorba de partea corespunzatoare zilelor nemuncite care se scad din norma lunara de hrana.

Cum arata calculele:

• in loc de 160 de ore lucrate, in ianuarie vor fi pontate doar 104
• 104 de ore inseamna, la norma lunara de hrana (in valoare de 346 de lei brut anul acesta), ca se va plati doar 225 de lei
• economia este de 121 de lei pentru fiecare cadru didactic

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Alex Goaga
Alex Goaga scrie despre antreprenoriat, new media si IT&C de peste sase ani, visand (in timpul liber!) la viitoarele holograme portabile “tip Star Wars”. Pasionat de citit (benzi desenate printre altele) .

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Economie »


Setari Cookie-uri