Standard & Poor's a confirmat ratingul Romaniei la "BBB minus/A-3", perspectiva va fi anuntata in 2 saptamani

Standard & Poor's (S&P) a confirmat ratingurile pentru datoriile pe termen lung si scurt in valuta si moneda locala ale Romaniei la "BBB minus/A-3", perspectiva asociata urmand sa fie anuntata in doua saptamani, se arata intr-un comunicat al agentiei de evaluare financiara.

Romania a solicitat apel la decizia S&P privind perspectiva ratingului, iar agentia a acceptat aceasta solicitare. S&P a stabilit ca au fost indeplinite conditiile pentru un astfel de apel, in concordanta cu politicile si procedurile agentiei. In consecinta, S&P se va abate de la datele de publicare a ratingurilor din calendarul pe 2019 pentru a rezolva acest apel. S&P intentioneaza sa rezolve aceasta problema in termen de doua saptamani, conform Agerpres.ro.

Ratingurile Romaniei continua sa fie sprijinite de nivelul moderat al datoriei sale private externe si publice si perspectivele de crestere inca solide. In opinia S&P, eficacitatea institutionala a Romaniei ramane slaba, totusi, ceea ce constrange ratingurile.

Desi Romania continua sa beneficieze de pe urma pozitiilor solide fiscale si ale rezervei externe, agentia crede ca adancirea semnificativa a deficitelor fiscale si externe ar putea in timp afecta aceste buffere (rezerva financiara), iar economia Romaniei ar deveni mai vulnerabila la incetinirea cresterii

Citeste si:
Standard & Poor's a confirmat ratingul României la "BBB-/A-3"
Standard & Poor's a confirmat...
Sursa foto: By THICHA SATAPITANON / Shutterstock.com

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Economie »Citește și
E bun programul de relansare propus de PNL? Ce spun specialiștii din piață
Setari Cookie-uri