Fondul suveran, daca se va face, ar putea include Loteria Romana si Imprimeria Nationala

Ministerul Finantelor Publice (MFP) a iesit, vineri seara, cu un nou proiect de Ordonanta de urgenta din care reiese ca viitorul Fondul Suveran ar putea include, printre altele, Loteria Romana si Imprimeria Nationala. Momentan nu stim care sunt celelalte companii ce vor face parte din acel Fond.

Conform notei de fundamentare, pentru a se crea posibilitatea ca, la momentul infiintarii unui fond suveran, la capitalul social al acestuia sa poata fi aportate actiunile detinute de statul roman la CN Loteria Romana S.A. si la C.N. Imprimeria S.A. , este necesara o interventie legislativa la nivel primar.

"Tinand cont de faptul ca nu se mai justifica reglementarea la nivel de lege a participatiei statului la aceste societati (intrucat calitatea de actionar este prevazuta in Hotararea de Guvern nr. 34/2009 privind organizarea si functionarea Ministerului Finantelor Publice), se propune abrogarea prevederilor corespunzatoare din OUG nr. 159/1999 privind infiintarea Companiei Nationale „Loteria Romana” – S.A. si OUG nr. 199/2000 privind infiintarea Companiei Nationale „Imprimeria Nationala” – S.A., precum si a actelor constitutive ale celor 2 societati, prevazute in anexa la cele doua acte normative, intrucat nu mai sunt aplicabile, fiind modificate prin hotararile adunarii generale a actionarilor, conform dispozitiilor legale", se arata in document.

Citeste articolul integral pe Hotnews.ro.

Citeste si:
Guvernul face primul pas pentru infiintarea Fondului Suveran
Guvernul face primul pas...
Sursa foto: Agerpresfoto

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Economie »Citește și
E bun programul de relansare propus de PNL? Ce spun specialiștii din piață
Setari Cookie-uri