Ministerul Finantelor Publice (MFP) a iesit, vineri seara, cu un nou proiect de Ordonanta de urgenta din care reiese ca viitorul Fondul Suveran ar putea include, printre altele, Loteria Romana si Imprimeria Nationala. Momentan nu stim care sunt celelalte companii ce vor face parte din acel Fond.

Conform notei de fundamentare, pentru a se crea posibilitatea ca, la momentul infiintarii unui fond suveran, la capitalul social al acestuia sa poata fi aportate actiunile detinute de statul roman la CN Loteria Romana S.A. si la C.N. Imprimeria S.A. , este necesara o interventie legislativa la nivel primar.

"Tinand cont de faptul ca nu se mai justifica reglementarea la nivel de lege a participatiei statului la aceste societati (intrucat calitatea de actionar este prevazuta in Hotararea de Guvern nr. 34/2009 privind organizarea si functionarea Ministerului Finantelor Publice), se propune abrogarea prevederilor corespunzatoare din OUG nr. 159/1999 privind infiintarea Companiei Nationale „Loteria Romana” – S.A. si OUG nr. 199/2000 privind infiintarea Companiei Nationale „Imprimeria Nationala” – S.A., precum si a actelor constitutive ale celor 2 societati, prevazute in anexa la cele doua acte normative, intrucat nu mai sunt aplicabile, fiind modificate prin hotararile adunarii generale a actionarilor, conform dispozitiilor legale", se arata in document.

Citeste articolul integral pe Hotnews.ro.

Sursa foto: Agerpresfoto

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Economie »


Setari Cookie-uri