Romania a importat carne si preparate din carne in valoare de 848,6 milioane euro in primele 11 luni din 2018, in timp ce valoarea exporturilor a fost de 387,2 milioane euro, conform datelor centralizate de Institutul National de Statistica.

Valoarea exporturilor a crescut in perioada mentionata cu 1,7%, in timp ce, in cazul importurilor, s-a inregistrat o crestere ce 7,1%, comparativ cu perioada ianuarie-noiembrie 2017, conform Agerpres.ro.

In aceste conditii, deficitul Romaniei in comertul international cu carne si preparate din carne se ridica la 461,4 milioane euro.

In primele 11 luni din 2018, exporturile FOB au totalizat 63,128 miliarde euro, in crestere cu 8,6% comparativ cu perioada similara a anului trecut, iar importurile CIF au insumat 76,545 miliarde euro (plus 10,1%).

Sursa foto: Artem Shadrin / Shutterstock.com

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Economie »


Setari Cookie-uri