Eugen Teodorovici a fost contrazis, joi, de Banca Centrala Europeana, care a precizat ca nu a dat niciun aviz privind proiectul de Ordonanta care ”corecteaza” OUG 114/2018, dupa cum se lauda miercuri seara ministrul de Finante.

Banca Centrala Europeana nu a transmis Ministerului de Finante niciun aviz privind proiectul de Ordonanta care ”corecteaza” OUG 114/2018, au spus pentru HotNews surse familiare cu aceasta problema. Oficialitatile romane solicitasera in scrisoarea care cuprindea noul proiect de Ordonanta ca pana miercuri sa primeasca raspuns.

”Ati vazut vreun aviz publicat pe site-ul nostru? Daca nu, inseamna ca acel aviz nu a fost acordat!”, au declarat pentru HotNews sursele citate.

Mai mult, reprezentantul BCE s-a aratat deranjat de termenul de 3 zile impus de partea romana, spunand ca asemenea avize necesita, dincolo de traducerea documentului (acesta a fost transmis in limba romana) analize care se pot intinde dincolo de intervalul oferit cu ”generozitate” de Finantele din Romania. ”Nu intelegem sa raspundem la ordinele cuiva. Vom oferi punctul de vedere dupa atenta studiere a draftului transmis”, au mai spus pentru HotNews.ro sursele citate.

Teodorovici: Proiectul de modificare a OUG 114 are avizele BNR si Bancii Centrale Europene

Reamintim ca ministrul Teodorovici a declarat miercuri ca proiectul de modificare a OUG 114 are avizele BNR si Bancii Centrale Europene.

”Ieri (marti, 26 martie - n.red) a venit raspunsul de la Banca Centrala Europeana, avizeaza acest proiect”, a declarat ministrul int-o interventie telefonica la Digi TV.

Pe vechul proiect, BCE amintea ca ”ar fi trebuit consultata ”intr-o etapa adecvata” care sa permita autoritatii care initiaza proiectul legislativ sa ia in considerare avizul BCE inainte de a lua o decizie cu privire la fond. BCE nu a fost consultata de Guvernul Romaniei inainte de adoptarea si intrarea in vigoare a OUG nr. 114/2018. Mai mult, OUG nr. 114/2018 nu a fost insotit de nicio evaluare a impactului care sa arate efectele impozitului asupra sectorului bancar”, se arata intr-o scrisoare trimisa ministrului Eugen Teodorovici de catre autoritatea europeana

Sursa foto: Agerpres FOTO

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Economie »


Setari Cookie-uri