Parlamentul European si Consiliul au ajuns marti, 2 aprilie, la un acord provizoriu privind consolidarea normelor in materie de protectie a consumatorilor si aplicarea mai eficienta a acestora. Principalele imbunatatiri vor fi sporirea gradului de transparenta de care beneficiaza consumatorii atunci cand fac cumparaturi online, sanctiuni si norme clare care sa abordeze problema dublului standard de calitate a produselor in UE.

Comisia Europeana a propus noile norme in luna aprilie a anului trecut, in cadrul pachetului intitulat „Noile avantaje pentru consumatori”, se arata intr-un comunicat publicat de Reprezentanta Comisiei Europene in Romania.

"In sfarsit, scandalul standardului dublu in Uniunea Europeana pare sa ajunga la final. Stiti despre ce vorbim: produse comerciale care aveau anumite standarde in vestul Uniunii si altele la noi, in Est. Chiar, ma intrebam: voi va dati seama ce standarde sunt pentru restul lumii, daca ele exista chiar in cadrul Uniunii Europene? Probabil sunt tari in care se vinde apa si li se zice oamenilor ca e suc de aloe. Imaginati-va ca in Cehia, batoanele de peste Iglo contin cu 7% mai putin peste decat in Germania. Ohoo, si cat a mai durat, cat a mai durat pana sa se puna Uniunea Europeana in miscare si pana sa se ajunga la o formula, la o forma de sanctionare", explica Dragos Patraru, in emisiunea Starea Natiei.

Banii noștri la ei în buzunare from Bitstone on Vimeo.

Citeste si:
Starea Natiei: Romania face ce stie mai bine - omoara oameni
Starea Natiei: Romania face...


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Economie »Citește și
Măsurile economice adoptate de guvern, publicate în Monitorul Oficial
Setari Cookie-uri