Guvernul a aprobat, miercuri, un proiect de lege pentru ratificarea Acordului de imprumut dintre Romania si BIRD, in valoare de 106,2 milioane de euro, aceasta fiind o parte din suma necesara imbunatatirii serviciilor de alimentare cu apa si canalizare din mai multe localitati.

Din cele 106,2 milioane de euro, 48 de milioane vor fi investite pentru serviciile de apa - canalizare in sectoarele 1 si 6 ale Capitalei dar si pentru asfaltarea drumurilor afectate de lucrari, 47,2 milioane - pentru acelasi tip de lucrari in municipiul Arad, iar 11 milioane - pentru finantarea asistentei tehnice necesare pregatirii unor proiecte din domeniul mediului in 12 judete. Proiectele din domeniul mediului urmeaza sa fie realizate din fonduri nerambursabile, informeaza NewsIn..

Costul total al proiectului privind serviciile municipale este de 137,3 milioane de euro, din care 106,2 milioane este reprezentat de imprumutul Bancii Internationale pentru Reconstructie si Dezvoltare (BIRD), 2,09 milioane de euro - din bugetul Ministerul Mediului, 25,91 milioane - din bugetele locale ale sectoarelor 1 si 6 ale Capitalei, iar 3,1 milioane de euro reprezinta alocatii din bugetul local al municipiului Arad.

Acordul de imprumut cu BIRD a fost semnat de ministrul finantelor, Sebastian Vladescu, in luna iulie a anului trecut.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Economie »Citește și
Orban anunță creșterea pensiilor: Vom decide cu cât după analizele economice
Setari Cookie-uri