Bugetele institutiilor din subordinea sau in coordonarea ministerelor vor fi aprobate, incepand din 2007, prin ordine comune ale ministrilor, si nu prin hotarari de guvern sau legi speciale ca pana in prezent.

Guvernul a modificat, printr-o ordonanta aprobata in sedinta de miercuri, modalitatea de aprobare a bugetelor din subordinea, coordonarea sau sub autoritatea ministerelor, incepand cu anul 2007, informeaza un comunicat al guvernului, potrivit NewsIn. Potrivit actului normativ, bugetele unitatilor autofinantate vor fi aprobate prin ordin al ministrului de resort si al ministrului finantelor, cu exceptia celor cuprinse in bugetul general consolidat.

Bugetele unitatilor cu finantare de la bugetul de stat si a celor monitorizate vor fi aprobate prin ordin comun al ministrului de resort, ministrului finantelor si ministrului muncii. Companiile de stat monitorizate, incepand din 2001, sunt obligate sa prezinte anual la alcatuirea bugetelor un plan de reducere a arieratelor fiscale si comerciale, precum si a pierderilor.

Bugetele privind activitatea de privatizare si valorificare a activelor statului vor fi aprobate prin ordin comun al conducatorului institutiei implicate si al ministrului finantelor publice si vor fi administrate extrabugetar. in prezent aceste bugete sunt incluse in bugetul general consolidat.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Economie »Citește și
Măsurile economice adoptate de guvern, publicate în Monitorul Oficial
Setari Cookie-uri