Actionarul principal al CEC Bank nu i-a mai prelungit mandatul fostului presedinte CEC Bank, Radu Ghetea (70 de ani), locul lui fiind luat de secretarul de stat din Finante Valentin Mavrodin, care conduce si operatiunile Trezoreriei. Tentative de a-l schimba pe Radu Ghetea au existat inca de pe vremea cand ministrul Finantelor era liberalui Daniel Chitoiu, dar nici el si nici ministrii care s-au succedat nu au reusit inlocuirea. Ghetea a fost si unul dintre criticii vocali ai OUG 114, prin care se instituia taxa pe banci, scroe Hotnews.

De-a lungul vremii, conducerea CEC Bank, singura banca de talie importanta ramasa in administrarea Statului, era mai mereu obiectul negocierilor politice, presedintii instalati de partidele aflate la putere petrecandu-si cate un an-doi la conducerea CEC, dupa care erau inlocuiti.

De fapt, aproape fiecare ministru de Finante (actionarul principal al CEC) numea cate un presedinte agreat. Doar Ghetea a rezistat 10 ani, desi nu putine au fost situatiile in care s-a incercat "mazilirea" lui.

Cea mai veche banca de stat a fost de-a lungul timpului protagonista a doua scandaluri majore: asocierea cu Fondul National de Investitii (controlat de controversatul Sorin Ovidiu Vantu) si creditul acordat Ioanei Basescu, fiica presedintelui in exercitiu Traian Basescu, aceasta imprumutand in septembrie 2013, circa 4.6 milioane de lei de la CEC Bank.

Citeste si:
Coronavirus| Cum poți amâna plata ratelor dacă ești client Banca...
Coronavirus| Cum poți amâna...

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Economie »Citește și
900 mil. EURO, alocate pentru industriile afectate de COVID-19
Setari Cookie-uri