Salariul mediu al bucurestenilor va creste cu 12% in acest an, pana la 1.241 de lei, cu 31% peste media nationala, numarul de angajati se va mari cu 9,4% iar somerii vor scadea cu 5,3%, pe fondul unei cresteri economice de 7,2%, potrivit Comisiei Nationale de Prognoza (CNP).

Economia va creste, anul acesta, cu 7,2% in Bucuresti, peste media nationala (6,5%), iar produsul intern brut pe cap de locuitor va fi de 10.376 de euro, mai mare cu 1.301 euro fata de anul trecut, reiese analiza publicata de CNP, potrivit NewsIn. Cresterea economica va fi sutinuta, in principal, de constructii (14%), servicii (6,7%) si industrie (5,9%), conform CNP.

"Din punct de vedere al produsului intern brut pe cap de locuitor, aceasta regiune prezinta cel mai mare indice de disparitate fata de total tara, fiind dublu fata de media nationala", au precizat autorii studiului.

Castigul salarial mediu net va creste cu un ritm mediu de 12% (pana la nivelul de 1.241 de lei noi), ceea ce va conduce la un nivel net superior (cu 31%) celui national.

Pentru urmatorii doi ani au fost estimate cresteri ale populatiei ocupate cu 4,4%, ale numarului mediu de salariati cu 9,4% si scaderi ale numarului de someri cu 5,3%. De asemenea, rata somajului va scadea, in 2008, la 2,1%, dupa ce anul trecut se situa la nivelul de 2,3%, fiind cea mai mica din tara.

Deficitul balantei comerciale al regiunii Bucuresti se va mentine la un nivel ridicat si va fi, in anul 2008, mai mare de 13,5 miliarde de euro.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Economie »Citește și
Criza Coronavirus îți va afecta dramatic business-ul. Află cum să te protejezi
Setari Cookie-uri