Volumul cifrei de afaceri din industrie pe total (piata interna si piata externa) a crescut, in luna noiembrie 2006, cu 4,6%, fata de luna precedenta si cu 9,4%, comparativ cu luna similara din 2005, releva datele publicate de Institul National de Statistica (INS). In primele11 luni ale anului volumul cifrei de afaceri din industrie s-a majorat cu 6,1%, comparativ cu perioada corespunzatoare a lui 2005.

In luna noiembrie, cea mai mare crestere comparativ cu luna precedenta a avut-o industria energiei electrice si termice, gaze si apa (34%), urmata de industria extractiva cu 6,4% si industria prelucratoare cu 0,9%. Pe marile grupe industriale cele mai mari cresteri s-au consemnta in industria energetica (21%), industria bunurilor de folosinta indelungata (6,7%) si industria bunurilor de capital.

Comparativ cu luna similara din 2005, industria energiei electrice si termice, gaze si apa a avut, in noiembrie, o crestere de 27%, iar industria prelucratoare de 7,8%. Industria exteractiva a scazut cu 9,6%.

In primele 11 luni ale anului trecut, cresterea cifrei de afaceri a fost sustinuta de toate sectoarele: industria energiei electrice si termice, gaze si apa (+17,2%), industria prelucratoare (+4,9%) si industria extractiva (+0,3%).


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Economie »Citește și
Business-uri care PROFITĂ de pe urma coronavirus
Setari Cookie-uri