Guvernul a decis o noua modalitate de calcul a capitalului social minim al fondurilor de pensii private, a anuntat joi ministrul Finantelor Publice, Eugen Teodorovici, noteaza Agerpres.

"Astazi am adoptat in sedinta de Guvern modificari necesare functionarii in conditii optime a administratorilor de pensii private si diversificarii universului investitional pentru protejarea intereselor contributorilor la pilonul II de pensii si consolidarea perspectivei unei pensii sigure. Asa cum spuneam, am modificat astazi OUG 114/2018. (...) In principal, modificarile vizeaza o noua modalitate de calcul a capitalului social minim, se vor asigura astfel conditii echilibrate de functionare a administratorilor si se va permite dezvoltarea sustenabila si durabila a sistemului de pensii private exclusiv in folosul participantilor. In acest sens, cu acordul administratorilor fondurilor de pensii, am decis cresterea capitalului social total al fondurilor cu circa 75 de milioane de euro pana la 136 de milioane de euro. In medie, un administrator creste capitalul social al unui fond de pensii cu circa 10,7 milioane de euro pana la 19,4 milioane de euro", a declarat Eugen Teodorovici, la finalul sedintei de Guvern.

El a explicat ca infuzia de aproximativ 75,3 milioane de euro va determina dezvoltarea sistemului de pensii private in Romania.

"Astfel capitalul social minim necesar la 31 decembrie a anului in curs este echivalentul in lei a 8% din contributiile virate in anul calendaristic precedent diminuate proportional cu ponderea investitiilor in infrastructura, deci in proiecte de parteneriat public-privat sau in fonduri de investitii specializate in infrastructura, in total active la sfarsitul anului precedent", a explicat Teodorovici.

Ministrul Finantelor a precizat ca a fost adaugata "cerinta de capital social minim necesar pentru administrarea unui fond de pensii la data constituirii reprezentand echivalentul in lei a 4 milioane de euro calculat la cursul de schimb al BNR".

Sursa foto: Agerpres Foto

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Economie »


Setari Cookie-uri