Presedintele Traian Basescu a declarat in urma intalnirii de la Sighetul Marmatiei cu seful statului ucrainean, Victor Iuscenko, ca ambele tari au cazut de acord sa se sustina in cazuri de criza energetica, numai ca acest lucru va fi greu de realizat, intrucat ambele sunt importatoare de gaze.

"Din punct de vedere energetic exista o sustinere reciproca in cazul situatiilor de criza, numai ca, atat Romania, cat si Ucraina sunt importatoare de gaze. Astfel ca, daca una din cele doua parti ar fi in dificulate, n-ar avea cum sa primeasca ajutorul celeilalte parti. in plus, deficitul de gaze se inregistreaza pe perioada de iarna, in proportie de 30%", a spus Basescu, citat de NewsIn.

In cursul intalnirii de luni dintre cei doi sefi de stat, cu ocazia inaugurarii podului peste Tisa si a punctului de frontiera Sighetu Marmatiei- Solotvino, au fost abordate mai multe probleme, prin care si cea a deschiderii unor scoli cu predare in limba ucraineana la Tulcea si Siret. Presedintele Iuscenko s-a aratat nemultumit ca, in timp ce partea ucraineana si-a tinut promisiunea, si a deschis doua licee in limba romana la Cernauti si Odesa, Bucurestiul nu si-a inut promisiunea.

Seful statului roman, Traian Basescu, s-a angajat ca aceasta problema va fi rezolvata si ca guvernul de la Bucuresti are toata deschiderea pentru aceasta chestiune. Basescu a adaugat ca legislatia romana este, din acest punct de vedere, adaptata la nevoile minoritatilor.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Economie »Citește și
Cîțu: Aș vrea să mă ia cineva la rost de ce nu creștem cu 40% investițiile
Setari Cookie-uri