Romania a absorbit fonduri europene in valoare totala de 9,25 miliarde de euro, din alocarea 2014-2020, reprezentand o rata de 30%, a declarat Roxana Manzatu, ministrul Fondurilor Europene, intr-o conferinta de presa.

"Romania are o alocare totala de 31 miliarde de euro in zona de politica de coeziune si zona agricola, iar din aceasta suma Comisia Europeana ne-a rambursat 9,25 miliarde de euro, ceea ce reprezinta o rata de absorbtie de 30% la jumatatea anului 2019", a spus Manzatu, potrivit Agerpres.

Spre comparatie, rata de absorbtie medie in UE este de 33%.

"Imi doresc sa depasim media europeana si sa avem 100% absorbtie pana in 2023. Pentru acest an ne propunem sa cheltuim 2,3 miliarde de euro si monitorizam saptamanal indeplinirea acestui target", a aratat Manzatu.

Totodata, au fost deschise apeluri de proiecte in valoare de 25 de miliarde de euro pana la aceasta data, a adaugat ea.

"Din aceste 25 miliarde de euro puse pe masa, avem contracte de finantare semnate de 23,6 miliarde de euro, insemnand o rata de contractare de 79%", a continuat oficialul guvernamental.

Pentru urmatoarea alocare bugetara, respectiv 2021-2027, propunerea de buget pentru Romania este de 30,6 miliarde de euro, propunere care va fi negociata intre Comisia Europeana si Parlamentul European.

Cea mai mare alocare, de 17,3 miliarde de euro, este prin Fondul European de Dezvoltare Regionala, urmand ca prin Fondul Social European sa fie alocata o suma de 8,5 miliarde de euro, prin Fondul de Coeziune - 4,5 miliarde de euro, iar pentru cooperare teritoriala - 300.000 de euro.

Sursa foto: Pixabay

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Economie »


Setari Cookie-uri