Guvernul lucreaza la rectificarea bugetara si asteapta avizul CSAT pentru a fi aprobata, a declarat, joi, prim-ministrul Viorica Dancila.

"Lucram la rectificarea bugetara, domnul ministru Teodorovici va da toate detaliile. Deja asteptam CSAT-ul pentru a aproba rectificarea bugetara prima data in CSAT, pentru a avea avizul CSAT-ului", a afirmat Viorica Dancila, citata de Agerpres.

Intrebata daca vor fi alocati bani in plus serviciilor de informatii, premierul a aratat: "O sa spuna domnul Teodorovici, ne vom uita pe urma pe toate cifrele, astfel incat sa avem un bilant foarte bun".

Sefa Executivului a precizat ca tinta de deficit bugetar va fi mentinuta.

„Politicile publice implementate de Guvern nu pot fi eficiente in lipsa unei colaborari cu patronatele si antreprenorii”

Politicile publice implementate de Guvern nu pot fi eficiente in lipsa unei colaborari permanente cu patronatele si anteprenorii, indiferent de originea capitalului, romanesc sau strain, a declarat Viorica Dancila.

"Lansarea lucrarii Carta Alba a IMM-urilor din Romania este un bun prilej sa ne intalnim si sa mentinem dialogul intre Guvern si reprezentantii mediului privat. Politicile publice implementate de Guvern nu pot fi eficiente in lipsa unei colaborari permanente cu patronatele si anteprenorii, indiferent de originea capitalului, romanesc sau strain. Un dialog constant este necesar pentru ajustarea acestor politici, pentru ca obiectivele noastre sunt comune: o economie bazata pe cunoastere, orientarea spre exporturi cu valoare adaugata mare si reducerea decalajelor fata de statele dezvoltate din Uniunea Europeana. Din punctul de vedere al actiunii guvernamentale, am reusit sa contribuim la crearea unui mediu favorabil pentru dezvoltarea intreprinderilor mici si mijlocii, pentru sprijinirea afacerilor", a sustinut Dancila, la evenimentul organizat de Consiliul National al Intreprinderilor Private Mici si Mijlocii.

Prim-ministrul a adaugat ca Executivul a facut progrese "majore" in reducerea birocratiei, un exemplu fiind aplicarea Legii prevenirii, "care echilibreaza relatia dintre contribuabili si institutiile cu atributii de control, eliminand posibilele abuzuri".

"Bineinteles ca mai sunt multe lucruri de facut si sper ca pe viitor sa putem depasi aceste obstacole impreuna", a spus Dancila.

Potrivit sefei Executivului, tot pentru incurajarea investitiilor private, la nivelul Guvernului, vor fi adoptate noi masuri pentru simplificarea si imbunatatirea procedurilor, astfel incat investitorii sa poata accesa mai usor doua scheme de ajutor de stat pentru proiecte cu impact major in economie si pentru cele destinate dezvoltarii regionale.

"Sunt masuri ce raspund nevoilor din economia reala, incurajeaza competitivitatea si crearea de noi locuri de munca bine platite pentru angajati cu inalta calificare. (...) De asemenea, facem progrese in procesul de digitalizare a serviciilor publice, prin proiecte finantate de la buget si din fonduri europene. Guvernul continua finantarea programelor de tip Start-Up Nation si de incurajare a exporturilor. Economia Romaniei are nevoie de o clasa activa de antreprenori, care pot aduce inovare si competitivitate. Programul Start-Up Nation a reusit sa scrie o poveste de succes - tinerii din Romania vad ca exista modele viabile, iar numarul celor care vor sa devina antreprenori creste constant", a sustinut Viorica Dancila.

Sursa foto: Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Economie »


Setari Cookie-uri