Presedintele Daimler Chrysler, Klaus Mangold, a declarat miercuri dupa intalnirea cu premierul Tariceanu, ca oamenii de afaceri germani, din delegatia pe care o conduce, sunt impresionati de cresterea economica si de inflatia scazuta din Romania, informeaza NewsIn.

"Am primit o imagine extrem de pozitiva a economiei romanesti, suntem impresionati de cresterea economica, de scaderea inflatiei si credem ca acestea sunt lucuri bune pentru economia germana in noul context comunitar", a declarat presedintele Comitetului pentru Est al Economiei Germane, presedinte al companiei Daimler Chrysler, in numele membrilor delegatiei.

Premierul Tariceanu a spus ca, in cadrul discutiilor, s-a discutat despre posibilitatile de investitii in domeniile auto, energetic si protectia mediului. El a precizat ca, desi modul in care evolueaza economia romaneasca este atractiv pentru firmele straine, exista si o problema: lipsa fortei de munca, mai ales forta de munca de calificare medie, cum sunt tehnicienii.

Omul de afaceri german a declarat ca membrii delegatiei s-au oferit sa acorde sprijin pentru extinderea infrastructurii din Romania, dar vor sprijini si educatia si calificarea profesionala.

Potrivit lui Mangolt, cele 20 de societati reprezentate in delegatie provind din toate sectoarele importante ale economiei germane, insumeaza o cifra de afaceri de 400 de miliarde de euro si au un numar total de 1,2 milioane de salariati.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Economie »Citește și
Comisia Europeană ”urechează” România: cere procedura de deficit excesiv
Setari Cookie-uri