Cresterile salariale pentru personalul din sistemul bugetar pentru anul 2007 se vor acorda diferentiat, pe categorii de personal, in trei etape, potrivit unui memorandum aprobat de Guvern in sedinta de miercuri.

Potrivit unui comunicat de la Guvern, desi in decembrie se stabilise ca majorarile salariale sa se acorde in doua etape din luna aprilie, in urma unor noi discutii s-a decis devansarea acestor majorari, astfel incat cresterile salariale se vor aplica incepand cu luna ianuarie, informeaza NewsIn.

Astfel, de cea mai mare crestere salariala va beneficia, in 2007, personalul din invatamant. Profesorii vor primi o majorare de 23,17% in total, cinci procente fiind acordate in ianuarie, doua in aprilie si 15% in octombrie. Cresterea de 5% incepand cu luna ianuarie, pentru personalul din educatie, reprezinta continuarea aplicarii acestui drept dobandit in luna decembrie 2006.

Personalul contractual si functionarii publici vor primi 5% mai mult la salariu din ianuarie, 2% din luna aprilie si 11% din luna octombrie. La nivelul anului 2007, majorarea de care vor beneficia aceste categorii de personal va fi de 18,88%.

Lucratorii din domeniul sanatatii vor beneficia de o crestere salariala de 22,09%, urmand sa primeasca cinci procente din ianuarie, doua procente din aprilie si 14 procente din

Personalul auxiliar judecatoresc va beneficia de o crestere salariala de 19,95%, 5% din ianuarie, 2% din aprilie si 12% din octombrie, iar diplomatii de o majorare cu 13,46%, respectiv cate 2,5% din ianuarie si aprilie si 8% in octombrie.

Personalul Curtii de Conturi va primi o majorare de 18,88%, respectiv 5% incepand cu ianuarie, 2% din aprilie si 11% din octombrie. Personalul militar va beneficia de majorarea de 14,5%, aprobata in decembrie 2006 si care se aplica incepand cu luna ianuarie 2007.

Pentru cei 49 de operatori economici monitorizati, fondul de salarii pe anul 2007 nu trebuie sa depaseasca, pe total operatori economici din cadrul fiecarui minister, o crestere medie de sase procente fata de cel realizat la nivelul anului 2006. Pentru cei 27 de agenti economici nemonitorizati la care statul sau o unitate administrativ-teritoriala este actionar majoritar, fondul de salarii nu trebuie sa depaseasca 10,7% fata de fondul de salarii realizat in 2006.

Majorarile salariale care vor fi aplicate in 2007 vor reprezenta un efort financiar de circa un miliard de lei. in total, vor beneficia de aceste cresteri salariale aproximativ 990.000 de persoane din sistemul bugetar.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Economie »
Ascultă primul podcast de FinTech și digital banking din piață.

Citeste si
Guvernul ingheata oficial salariile bugetarilor in 2019