Romania prezinta, saptamana aceasta, la Washington, reprezentantilor FMI, date noi referitoare la evolutia in buget a cotei unice si estimari ale veniturilor suplimentare obtinute din majorarea unor impozite. Subiectul sensibil al negocierilor dintre noul guvern de la Bucuresti si FMI se refera la nivelul deficitului bugetar pe 2005. La ultima vizita a negociatorilor FMI la Bucuresti, in luna februarie a acestui an, autoritatile romane au prezentat un set de masuri destinate incadrarii intr-un nivel al deficitului de 0,4% -0,5% din PIB. Astfel, rectificarea bugetara de la sfarsitul acestei luni ar urma sa contina alte venituri, ca urmare a aplicarii cotei unice si reducerii de cheltuieli de aproape 26.000 miliarde lei, reprezentand 1,2% din PIB.

Majorarile impozitelor directe si indirecte aplicabile de la mijlocul acestui an ar aduce un plus de venituri de 7.000 miliarde lei, respectiv 0,2% din PIB. Cu toate acestea, Romania nu reuseste sa ajunga la un deficit bugetar de maximum 0,5% din PIB, discutiile pe aceasta tema urmand a fi reluate in luna iunie, o data cu revenirea delegatiei FMI la Bucuresti.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Economie »


Setari Cookie-uri