Investitiile straine directe in Romania ar putea depasi 8,5 miliarde dolari in 2007, fata de 8,1 miliarde dolari in 2006, datorita intrarii tarii in Uniunea Europeana si a privatizarii unor mari companii precum Antibiotice si Oltchim, estimeaza un raport al Institute of International Finance (IIF).

"Programul de privatizare pentru acest an include pachete la distributiile de energie, producatorul de medicamente Antibiotice si Oltchim, un fabricant de pruduse chimice care, in prezent, are pierderi", se arata in raportul IIF, citat de NewsIn.

Romania va atrage a opta parte (12%) din investitiile straine directe in "Europa Emergenta", fiind a treia destinatie a fluxurilor de capital dupa Turcia, in care se vor investi 22,5 miliarde dolari, si Rusia, cu 12 miliarde de dolari investiti.

Analistii de la Institute of International Finance estimeaza ca investitiile in tarile din Europa Emergenta vor creste la 70 de miliarde de dolari in 2007, fata de 67 miliarde dolari in anul trecut. "Multe din tarile intrate in primul val de largire a Uniunii Europene (din 2004), la fel ca si alte tari din regiune, vor beneficia de fluxuriu mai mari de capital in acest an. Cea mai mare parte a acestor investitii va veni din castigurile reinvestite ale subsidiarelor locale ale companiilor straine", se apreciaza in raportul citat.

Tarile care fac parte din Europa Emergenta sunt Bulgaria, Republica Ceha, Polonia, Romania, Rusia, Slovacia, Turcia, Ungaria si, pentru prima data, Ucraina, se precizeaza in raportul publicat, vineri, de Institute of International Finance.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Economie »Citește și
Chimcomplex lansează producția de biocid, necesar în lupta cu COVID-19
Setari Cookie-uri