Volumul comertului cu amanuntul in Romania a crescut cu 7,5% in iulie 2019, comparativ cu aceeasi luna a anului 2018, acesta fiind cel mai puternic ritm de crestere inregistrat in randul statelor membre ale Uniunii Europene, arata datele publicate, miercuri, de Oficiul European de Statistica (Eurostat), potrivit Agerpres.

Comparativ, in zona euro, comertul cu amanuntul a crescut cu 2,2% in ritm anual, in timp ce in Uniunea Europeana s-a inregistrat un avans de 2,6%. Comertul cu amanuntul in UE 28 a fost influentat de faptul ca vanzarile de produse non-alimentare au urcat cu 3,7%, in timp ce vanzarile de combustibili au crescut cu 2,4%, iar cele de alimente, bauturi si tigari cu 1,2%.

De la o luna la alta, iulie 2019 comparativ cu iunie 2019, comertul cu amanuntul in Romania a inregistrat o majorare cu 0,8%, cresteri mai mari in Uniunea Europeana fiind inregistrate doar in Irlanda (1,9%), Slovenia (1,2%), Bulgaria si Malta, ambele cu un avans de 1%, si Austria, cu plus 0,9%.

Comertul cu amanuntul, de la o luna la alta, a scazut cu 0,6% in zona euro, in timp ce in UE 28 a coborat cu 0,5%, in principal ca urmare a faptului ca vanzarile de produse non-alimentare s-au diminuat cu 0,7%, iar vanzarile de alimente, bauturi si tigari au inregistrat o reducere cu 0,3%.

In cazul Romaniei, Institutul National de Statistica (INS) a informat anterior ca volumul cifrei de afaceri din comertul cu amanuntul (cu exceptia comertului cu autovehicule si motociclete), serie ajustata in functie de numarul de zile lucratoare si de sezonalitate, in luna iulie 2019, comparativ cu luna precedenta, a urcat pe ansamblu cu 0,7%, datorita cresterilor inregistrate la comertul cu amanuntul al carburantilor pentru autovehicule in magazine specializate (+1,6%) si la vanzarile de produse alimentare, bauturi si tutun (+0,8%).

De asemenea, potrivit INS volumul cifrei de afaceri din comertul cu amanuntul (cu exceptia comertului cu autovehicule si motociclete), serie ajustata in functie de numarul de zile lucratoare si de sezonalitate, in luna iulie 2019, comparativ cu luna iulie 2018, a inregistrat o crestere cu 7,9% datorita cresterilor din comertul cu amanuntul al carburantilor pentru autovehicule in magazine specializate (+9,0%), vanzarile de produse nealimentare (+8,7%) si din vanzarile de produse alimentare, bauturi si tutun (+4,7%).

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Economie »


Setari Cookie-uri