Romania are o rata de absorbtie a fondurilor UE de 32% in actuala perioada de programare 2014-2020, ceea ce situeaza tara noastra sub media europeana, a declarat, miercuri, ministrul Fondurilor Europene, Roxana Manzatu, intr-o conferinta pe tema marilor proiecte de infrastructura, scrie Agerpres.

"Rata de absorbtie generala este de 32%, ceea ce inseamna ca au intrat in tara aproape 10 miliarde de euro de la Bruxelles, in zona de coeziune si politica agricola. Rata medie europeana este peste noi, astfel ca mai avem de munca si de recuperat", a spus Manzatu.

In ceea ce priveste Programul Operational de Infrastructura Mare, al doilea ca valoare la nivel european, ea a mentionat ca este programul cel mai important pentru Romania, unde avem o alocare de 11 miliarde de euro in total.

"Am decis sa investim acesti bani in transport, mediu si gestionarea deseurilor, eficienta energetica. Evident ca nu acopera necesarul de investitii, sunt doar o parte a banilor, alaturi de bugetul de stat", a continuat Manzatu.

Pentru domeniul transporturilor, prin POIM axa 1 si 2, Romania are la dispozitie aproximativ 5 miliarde de euro. Exista 138 de proiecte depuse in valoare de 8,47 miliarde de euro; 76 de proiecte contractate, in valoare de 5,37 miliarde de euro; 51 proiecte in curs de evaluare, in valoare de 3,2 miliarde de euro, precum si 11 proiecte respinse.

Rata de contractare este de 107%, iar rata de absorbtie, de 27%.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Economie »


Setari Cookie-uri