Euroconcurs.ro informeaza ca pentru peste jumatate dintre locurile de munca puse de UE la dispozitia romanilor testele de preselectie s-au dat pe calculator in luna octombrie 2006. Pentru cei care au trecut de primele teste de preselectie se va organiza, in 28 ianuarie, un seminar specializat pentru testele in limba engleza.

In 2007, romanii cu studii medii vor putea participa la competitii pentru posturi in tehnologia informatiei, managementul informatiei, resurse umane si pentru pozitii de agenti de securitate. Pentru cei cu studii superioare vor fi posturi in informare, comunicare, relatii publice si in managementul informatiei.

Pentru cei care nu au participat pana acum la nicio competitie se va organiza, de asemenea, un seminar, in 27 ianuarie, pentru a le oferi participantilor informatii despre locurile de munca ce vor fi scoase la concurs in primavara acestui an.

Pentru a ocupa un post intr-o institutie a UE, solicitantii trebuie sa promoveze un concurs, in care vor fi testate atat cunostintele de specialitate, cat si cunostinte despre Uniune. Etapele de selectie dureaza, in medie noua luni, dar pregatirea pentru competitie poate dura intre sase luni si cativa ani, in functie de timpul si determinarea fiecarui candidat. Dupa toate etapele pregatitoare, solicitantul intra pe lista de rezerve si poate candida efectiv pentru un post vacant in cadrul unei institutii.