Toata constructia programului economic derulat in acest an a fost bazata pe un set de indicatori macroeconomici, revizuiti de CNSP in prognoza de primavara si ramasi la fel pana acum in lipsa unei (deja prezentate in alti ani pana la mijlocului lui octombrie) alte prognoze pentru 2019.

Din compararea cu datelor disponibile deja confirmate de INS se poate vedea cum stam "la pauza" pentru cifrele privind PIB-ul si ceva mai spre mijlocul "reprizei a doua" in materie de deficite externe si curs de schimb, informeaza Curs de guvernare.

Prima observatie si cea mai importanta este ca am consumat in 8 luni tot ce ne-am planificat pe tot anul si chiar peste in cazul administratiei publice (surprinzatoare cresterea pe partea de formare bruta de capital fix) dar fara a produce la nivelul care ne-ar fi permis, chiar si potrivit estimarilor oficiale, sa putem sustine echilibrele din economie, scrie Ziare.com.

In loc sa creasca cu 5,4%, industria, principalul sector de activitate ce da trendul general in economie a obtinut doar un foarte anemic 0,1% si inca pe o traiectorie de scadere de la inceputul anului in curs. Agricultura a fost si ea aproape de stagnare in prima jumatate a anului, in loc sa avanseze cu cele doua procente prognozate.

Sursa foto: Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Economie »


Setari Cookie-uri