Presedintele executiv al PSD, Eugen Teodorovici, a declarat vineri, la Timisoara, ca majorarea salariilor cu 100 de lei era unul dintre obiectivele guvernarii PSD pana in anul 2020 si s-ar putea regasi in reducerea contributiilor, potrivit Agerpres.

"Doamna Viorica Dancila a spus ca noi am avut ca promisiune in programul de guvernare majorarea salariului cu 100 de lei. Facem hotarare (de guvern, n.r.), avizam in ministere si asteptam de la Ministerul Justitiei sa ne spuna daca se poate. Aceasta masura creeaza un cost al muncii pentru angajatori. Dar efectul ei ne dorim sa nu se regaseasca la angajator, ci sa trecem la reducerea de contributii. Pentru noi (PSD, n.r.) era un obiectiv ca pana in 2020 sa scadem contributiile si atunci castiga si angajatul si angajatorul. Colegii liberali au spus ca vor aduce din zona gri si neagra bani la buget", a afirmat Eugen Teodorovici.

Raspunzand unei intrebari a presei, ministrul demis a adaugat ca estimarea de 30-40% a "economiei gri" nu este neaparat realista, intrucat in statele din Europa, deci si in Romania, "pentru produsele din gospodarii Comisia ia in calcul TVA neincasat. Daca dam la o parte aceste produse, atunci Romania nu se mai afla pe aceeasi pozitie in clasament".

Eugen Teodorovici a mentionat ca o situatie similara se regaseste si in ceea ce priveste raportarea cifrelor abandonului scolar din Romania.

"Suntem la 17% fata de 12% cat este media europeana, dar multi dintre copiii romani sunt plecati in afara tarii, cu parintii si merg acolo la scoli", a precizat Eugen Teodorovici.

Citeste si:
OUG 114 face ravagii in continuare in constructii! MFP le ignora
Alex Milcev (EY): Daca o...

Sursa foto: SILVIU MATEI / AGERPRES FOTO

Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Economie »Citeste si
Ce (nu) au facut guvernele pentru promovarea bursei romanesti
Setari Cookie-uri