Premierul Tariceanu a cerut ca imobilele pe care RA-APPS le inchiriaza sa fie vandute prin licitatie publica, in mod transparent, a anuntat la finalul sedintei Executivului, purtatorul de cuvant al Guvernului, Oana Marinescu. RA-APPS trebuie sa se ocupe strict de actiunile de protocol ale institutiilor statului: Guvern, Presedintie, Parlament, a subliniat purtatorul de cuvant al Guvernului.

Ministrul demisionar pentru coordonarea Secretariatului General al Guvernului, Radu Stroe, a anuntat la sfarsitul anului trecut ca intentioneza restructurarea RA-APPS, astfel incat activitatea Regiei sa se limiteze la administrarea bazei de protocol a statului, prin eliminarea activitatii imobiliare - respectiv vanzarea sau inchirierea de imobile.

Imobilele inchiriate de RA-APPS reprezinta un subiect controversat, dupa ce presa a dezvaluit ca unii demnitari ocupa locuintele de lux, aflate in proprietatea statului, achitand o chirie modica. Printre politicienii care ocupa astfel de locuinte se afla presedintele PSD, Mircea Geoana, care a inchiriat o locuinta de protocol in 2004 pana la rezolvarea situatiei locative, desi avea in proprietate, din 1988, un apartament in Bucuresti. Se mai afla in aceasta situatie, printre altii, deputatul PSD Dan Iosif, fostul premier Petre Roman si fostul vicepremier Gheorghe Pogea. Mai mult, unele imobile au fost vandute, sub pretul pietei, prin negociere directa, informeaza NewsIn.

RA-APPS are in administrare si Casa Presei Libere, unde intentiona sa vanda spatiile ocupate institutiilor de presa cu care a incheiat contracte, prin negociere directa. Metoda de vanzare este insa contestata de reprezentantii societatii civile, care cer vanzarea prin licitatie publica.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Economie »
Ascultă primul podcast de FinTech și digital banking din piață.

Citeste si
Cat de relevant mai este programul Prima Casa in 2020?