Industria a reprezentat anul trecut cea mai semnificativa activitate economica din Uniunea Europeana in functie de productia generata, reprezentand 19,1% din valoarea totala bruta adaugata, iar statele cu cel mai ridicat procent au fost: Irlanda (36,5%), Cehia (30,2%), Slovenia (26,9%) si Romania (26,1%), arata datele publicate luni de Oficiul European de Statistica (Eurostat).

De asemenea, industria a fost cea mai semnificativa activitate economica in 2018 si in Slovacia (25,7%), Germania (25,4%), Polonia (25%) si Ungaria (24,8%), se mentioneaza in raportul Eurostat citat de Agerpres.

Celelalte activitati economice importante din UE au fost anul trecut "comertul en gros si en detail, transport, servicii alimentare si de cazare" (19% in UE, 20,2% in Romania), urmate de "Administratie publica, aparare, educatie, sanatate si activitati de asistenta sociala" (18,6% in UE, 14,5% in Romania), "Activitati profesionale, stiintifice si tehnice" (11,5% in UE, 8% in Romania) activitati imobiliare" (11,2% in UE, 8,3% in Romania), "Constructii" (5,5% in UE, 6% in Romania), "Agricultura, silvicultura si pescuit (1,6% in UE, 4,8% in Romania), "Informatii si comunicatii (5,2% in UE, 5,8% in Romania), "Finante si asigurari" (4,9% in UE, 3% in Romania), "Arta si activitati de recreere (3,4% in UE, similar in Romania).

In 13 state membre ale UE, "comertul en gros si en detail, transport, servicii alimentare si de cazare" au reprezentat anul trecut cea mai semnificativa activitate economica in functie de valoarea bruta adaugata generata. Cel mai ridicat procent s-a inregistrat in Lituania (31,9% din total valoarea totala bruta adaugata), Polonia (26%), Cipru (25,6%), Grecia (25,1%), Letonia si Portugalia (ambele cu 24,8%).

"Administratie publica, aparare, educatie, sanatate si activitati de asistenta sociala" a fost principala activitate economica in functie de valoarea bruta adaugata generata in cinci state membre UE: Franta (22,4%), Danemarca (21,6%), Belgia (21,4%), Suedia (21,3%) si Olanda (20,8%).

Sursa foto: Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Economie »


Setari Cookie-uri