Vicepremierul britanic John Prescott a declarat in cadrul unei intalniri cu ministrul internelor Vasile Blaga, ca autoritatile de la Londra vor reevalua, peste 12 luni, masurile restrictive impuse cetatenilor romani in ceea ce priveste piata muncii din Marea Britanie.

Discutiile intalnirii dintre cei doi oficiali au vizat chestiuni de interes comun din domeniul justitiei si afacerilor interne, referitoare la stadiul cooperarii bilaterale de profil, prevenirea si combaterea criminalitatii organizate, precum si probleme legate de securitatea frontierelor, se spune intr-un comunicat al Ministerului Administratiei si Internelor.

Apreciind modul de derulare a programelor bilaterale de cooperare politieneasca si avand in vedere reusita deplina a proiectelor Reflex si Trident, derulate in colaborare cu autoritatile britanice de resort, ministrul Vasile Blaga a subliniat importanta sprijinului oferit de partea britanica la intarirea mecanismelor de combatere a coruptiei din cadrul structurilor MAI, in special prin infiintarea Directiei Generale Anticoruptie.

Vasile Blaga a mai amintit ca au fost declansate procedurile pentru ca tara noastra sa devina membra a Tratatului de la Prm. Acest tratat de drept international, incheiat in 2005 de sapte state membre ale Uniunii Europene, este cunoscut si sub numele de Schengen III, informeaza NewsIn. Tratatul vizeaza imbunatatirea substantiala a cooperarii politienesti intre statele semnatare, printre care se numara, deja, Germania, Belgia, Spania, Franta, Luxemburg, Olanda si Austria. Statele contractante pot avea acces direct la bazele de date ADN si de amprente digitale in vederea cercetarii infractiunilor, dar si la fisierele nationale de date privind inmatricularea autovehiculelor.

In plus, Tratatul prevede imbunatatirea cooperarii politienesti prin intermediul patrulelor comune sau prin posibilitatea de a transfera competente de putere publica agentilor de politie din celelalte state membre.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Economie »


Setari Cookie-uri