Salariul minim pe economie va creste, urmand sa fie stabilit ulterior cuantumul, pe baza unui studiu de impact si a consultarii cu partenerii sociali si organizatiile neguvernamentale, a declarat premierul Ludovic Orban.

"Cu siguranta, salariul minim va creste, dar nu pot da cuantumul cu cat va creste. La ora asta s-a constituit o echipa de lucru: Ministerul Finantelor - SGG - Ministerul Muncii si Protectiei Sociale si Comisia de prognoza. Vom veni in baza studiului de impact pe care il realizam cu o propunere, care, evident, va fi supusa dezbaterii in consiliu tripartit - sindicate, patronate, organizatii neguvernamentale. Vom asculta argumentele, pentru ca aici sunt diferente de abordari", a explicat Orban.

Seful Guvernului a amintit ca, din anul 2015, Comisia Europeana a solicitat Romaniei un mecanism obiectiv de crestere a salariului minim care sa se bazeze pe realitati economice, pe indicatori obiectivi, intre care indicele de crestere a productivitatii, cresterea economica, cresterea salariului mediu brut, rata inflatiei, "astfel incat in decizia de crestere a salariului minim sa nu intervina arbitrar subiectivismul politic pe care il poate avea un guvern, ci pur si simplu sa fie o decizie care sa aiba efecte sociale si economice benefice".

"Daca cresti prea putin salariul minim pe economie, poti sa nu compensezi nici efectele inflatiei. Daca in schimb cresti prea mult salariul minim, risti sa afectezi ramuri intregi si multi dintre angajatii care lucreaza cu salariu minim sa-si piarda locul de munca. (...) Noi ne dorim ca orice decizie, nu numai decizia privind salariul minim pe economie, sa se ia avand la baza argumente foarte solide si mai ales o previziune foarte solida privind impactul unei astfel de decizii asupra economiei", a completat Orban.

Premierul Ludovic Orban a participat, vineri, la ceremonia de semnare a contractului de finantare a proiectului de modernizare a Spitalului Clinic Judetean de Urgenta Brasov.

Sursa foto: Agerpres

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Economie »


Setari Cookie-uri