Un numar de 1.700 de asociatii de proprietari din Capitala au datorii mai vechi de trei luni la RADET, valoarea acestora ridicandu-se la 70 de milioane de lei, ceea ce inseamna jumatate din datoria inregistrata anul trecut, potrivit datelor furnizate pentru NewsIn, de institutie .

Cele 1.700 de asociatii de proprietari au datorii de 70 de milioane de lei la Regia Autonoma de Distributie a Energiei Termice (RADET), proprietarii riscand sa ramana fara apa calda daca au acumulat trei facturi consecutive neplatite.Asociatiile de proprietari fruntase la neplata facturilor de caldura si apa calda sunt in sectorul 6 (trei, cu o datorie de aproape 950 de mii de lei). De asemenea, doua blocuri situate in sectorul 2 al Capitalei au datorii de peste 650 de mii de lei.

Datoriile bucurestenilor au scazut fata de aceeasi perioada a anului trecut, cand asociatiile de proprietari datorau suma de 150 de milioane de lei Regiei de Termoficare. In prezent, furnizarea apei calde de consum este oprita pentru 331 de asociatii de proprietari, din cauza neplatii facturii. Termenul de plata este de 15 zile lucratoare de la data expedierii facturii prin posta, data certificata prin inscrisul de pe stampila postei; dupa trei facturi consecutive neplatite, RADET va opri furnizarea apei calde de consum.

Potrivit RADET, in anul 2006 au fost realizate 686 debransari si 703 rebransari. De asemenea, au fost racordati la sistemul de termoficare 212 noi consumatori. La ora actuala, in Bucuresti sunt racordate aproximativ 574.000 de apartamente la sistemul centralizat de alimentare cu energie termica, adica circa 8.500 de blocuri sau 11.000 de asociatii de proprietari.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Economie »Citeste si
Cand va incepe RADET sa furnizeze caldura in Bucuresti
Setari Cookie-uri