Ministrul Finantelor, Florin Citu, a anuntat, sambata dimineata, ca o serie de programe, printre care si "Prima Casa", sunt in analiza momentan pentru a se vedea daca au adus sau nu plusvaloare, precizand despre proiectul PSD "O familie, o casa" ca nu este interesant pentru liberali, scrie Mediafax.

"Prima Casa se afla binenteles pe aceasta lista de programe (aflate in analiza -n.r.). Nu a fost nevoie (de bani la rectificare pentru "Prima Casa" -n.r.). Programele raman. Doar facem o analiza. Dupa ce facem o analiza, voi vedea care va mai ramane in picioare sau nu", a declarat Florin Citu, la Antena 3.

Ministrul Finantelor a catalogat proiectul PSD, prin care programului "Prima Casa" i se atribuie un caracter social devenind "O familie, o casa", ca nu este interesant pentru actuala guvernare.

"In trei ani de zile, am vazut toate proiectele PSD si nu cred ca a existat un proiect PSD care sa-mi fi starnit interesul asa de mult incat sa-l folosesc. Nici acest proiect nu va fi interesant pentru noi", a declarat liberalul.

Pe 18 septembrie, Senatul a adoptat, in calitate de prim for legislativ sesizat, proiectul de lege pentru modificarea OUG 60/2009, prin care programului "Prima Casa" sa i se atribuie un caracter social, devenind "O familie, o casa". Proiectul propune, printre altele, introducerea pragului de venit pentru beneficiarii Programului pentru familiile cu unul sau mai multi copii, la data solicitarii creditului garantat veniturile nete lunare ale familiei nu pot depasi valoarea de 7.000 lei.

Pe 8 octombrie 2019, propunerea legislativa a fostului ministru de Finante Eugen Teodorovici a primit raport favorabil in Comisia de buget a deputatilor.

Sursa foto: Chromatograph | Unsplash

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Economie »


Setari Cookie-uri