Obiectivul Guvernului este ca Legea bugetului de stat pe anul 2020 si Legea bugetului asigurarilor sociale de stat sa fie adoptate pana la data de 31 decembrie, astfel incat orice roman sa stie pe ce cheltuieli se poate baza, a declarat joi premierul Ludovic Orban.

El a spus ca "nu a vorbit despre angajarea raspunderii" Executivului pe cele doua legi, ci doar presa a discutat acest subiect.

"Dumneavoastra (jurnalistii - n.r.) vorbiti de angajarea raspunderii. Eu nu am vorbit inca de angajarea raspunderii. Obiectivul nostru este sa finalizam intr-un termen cat mai rezonabil proiectul Legii bugetului de stat si sa il trimitem in dezbaterea Parlamentului. Obiectivul nostru, evident, este acela ca Legea bugetului de stat si Legea bugetului asigurarilor sociale de stat sa fie adoptate pana la sfarsitul anului, astfel incat orice roman sa stie foarte clar la ce sa se astepte in anul 2020 din partea acestor doua legi, ca orice firma sa isi faca planul de afaceri, orice om sa isi faca planul de cheltuieli in functie de veniturile care vor rezulta din Legea bugetului de stat. Obiectivul nostru este acela de a reusi ca Legea bugetului de stat si Legea bugetului asigurarilor sociale de stat sa fie adoptate pana in data de 31 decembrie", a precizat Orban, intrebat daca Guvernul isi va asuma raspunderea pe cele doua acte normative.

Premierul a participat la ceremonia de decernare a Trofeului Calitatii Asociatiei Romane a Antreprenorilor de Constructii.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Economie »Citește și
Coronavirus: Cei mai bogaţi oameni ai lumii au pierdut 444 miliarde de dolari
Setari Cookie-uri