Pensionarii vor avea pensii mai mari cu 30%, in termeni reali, pana la sfarsitul anului 2008, valoarea punctului de pensie urmand sa se majoreze in 2007 cu 3-5%, in functie de executia bugetara, a declarat pentru NewsIn, ministrul Muncii, Gheorghe Barbu.

Potrivit ministrului muncii, pensiile vor creste cu 30% in termeni reali, pana la sfarsitul lui 2008, comparativ cu anul 2004, asa cum este prevazut in programul de guvernare. in 2007, valoarea punctului de pensie s-ar putea majora, din septembrie, cu 3-5%, in functie de banii colectati la buget, ceea ce va duce la o crestere a pensiilor, in termeni reali, de peste 27%, fata de inceputul lui 2005.

Ultima majorare a punctului de pensie s-a facut la 1 decembrie, cand valoarea acestuia a crescut cu 16,8%, ceea ce a adus in plus la pensie aproximativ 50 de lei pentru pensionarii din sistemul public si 20 de lei pentru agricultori. De aceasta majorare au beneficiat peste patru milioane si jumatate de pensionari.

Valoarea punctului de pensie a fost majorata in 2005 cu trei procente, iar in urma recalcularii, punctul a mai crescut cu noua procente. in 2006, punctul de pensie a mai fost majorat in trei transe, respectiv cu 9,3% in aprilie, cu 5% in septembrie si cu 16,8% in decembrie. in prezent, valoarea punctului de pensie, cu ajutorul caruia se calculeaza pensiile in sistemul de stat, este de 396,2 lei.

In prezent, in Romania sunt peste 5,6 milioane de pensionari, din care peste 4,6 milioane provin din sistemul asigurarilor de stat.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Economie »Citește și
Onețiu: Fiecare lună de pandemie activă înseamnă 9 luni de recuperare economică
Setari Cookie-uri